Prostreno.cz

Jarní salát s křepelčími vejci

Kuskus je ideální základ pro rychlá jídla salátového typu.Vyzkoušejte ho s hráškem a křepelčími vajíčky.

28.04.2020 lanvin
35min

25min příprava

10min vaření

506 kJ / 120 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kuskus zalijte horkým vývarem, promíchejte ho vidličkou a nechte asi 10 minut odstát pod pokličkou.
  2. Křepelčí vajíčka vložte do studené vody, přiveďte k varu a vařte 2 minuty. Zchlaďte je studenou vodou a oloupejte.
  3. Očištěný, na větší kousky nakrájený chřest a hrášek nasypte do vařící osolené vody a vařte 5 minut. Poté sceďte a přelijte studenou vodou. Nechte dobře okapat.
  4. Smíchejte strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, bylinky a olivový olej, osolte opepřete a promíchejte.
  5. Kuskus rozdělte na talíře, přidejte zeleninu a pokapejte ji ochuceným olejem.
  6. Nahoru položte rozkrojená vejce, která jemně osolte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    176,90 g
  • Sacharidy:

    157,88 g
    • Cukry:

      16,75 g
  • Tuky:

    197,27 g
  • Vláknina:

    22,65 g

Aktivita pro spálení:

758 kcal
94

minut jízdy na kole

72

minut běhu

226

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jarní salát s křepelčími vejci

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba