Prostreno.cz

Jarní salát s křepelčími vejci

Kuskus je ideální základ pro rychlá jídla salátového typu.Vyzkoušejte ho s hráškem a křepelčími vajíčky.

28.04.2020 lanvin
35min

25min příprava

10min vaření

616 kJ / 147 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kuskus zalijte horkým vývarem, promíchejte ho vidličkou a nechte asi 10 minut odstát pod pokličkou.
  2. Křepelčí vajíčka vložte do studené vody, přiveďte k varu a vařte 2 minuty. Zchlaďte je studenou vodou a oloupejte.
  3. Očištěný, na větší kousky nakrájený chřest a hrášek nasypte do vařící osolené vody a vařte 5 minut. Poté sceďte a přelijte studenou vodou. Nechte dobře okapat.
  4. Smíchejte strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, bylinky a olivový olej, osolte opepřete a promíchejte.
  5. Kuskus rozdělte na talíře, přidejte zeleninu a pokapejte ji ochuceným olejem.
  6. Nahoru položte rozkrojená vejce, která jemně osolte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    199,40 g
  • Sacharidy:

    292,88 g
    • Cukry:

      16,75 g
  • Tuky:

    197,27 g
  • Vláknina:

    32,65 g

Aktivita pro spálení:

923 kcal
115

minut jízdy na kole

87

minut běhu

275

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Snídaňové muffiny

45min
(12 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jarní salát s křepelčími vejci

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba