Prostreno.cz

Rebarborový sirup

Připravte si jednoduchý sirup z rebarbory. Rebarbora je kyselá a když ji „spojíte„ s cukrem, tak získáte velice pikantní sladkokyselou chuť. Šťáva z ní je osvěžující a v kombinaci s čerstvým ovocem je výborná.

07.05.2020 sun
40min

20min příprava

20min vaření

344 kJ / 82 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou rebarboru nakrájejte na kousky, nasypte ji do hrnce, zalijte vodou, přidejte cukr, citronovou šťávu a rebarboru rozvařte.
  2. Přes vhodnou láhev, nebo skleněnou nádobu upevněte plátýnko, na plátýnko nalijte rozvařenou rebarboru a nechte ji okapat, nakonec rebarboru v plátýnku ještě vymačkejte.
  3. Sirup nalijte do lahve a uchovejte v chladu.

TIP:

Cukr použijte podle vlastní chuti, klasický, nebo třtinový.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,30 g
  • Sacharidy:

    565,40 g
    • Cukry:

      516,20 g
  • Tuky:

    3,85 g
  • Vláknina:

    16,20 g

Aktivita pro spálení:

2267 kcal
283

minut jízdy na kole

215

minut běhu

676

minut uklízení





Podobné recepty

Kokosové mléko s jablky

(5 hlasů)
20min
819 kJ

Drink s čokoládovým likérem

(6 hlasů)
10min
611 kJ

Jahodový Shake

(6 hlasů)
15min
315 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rebarborový sirup

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba