Prostreno.cz

Králík dušený na červeném víně a bylinkách

Králík patří mezi tradiční pokrmy české kuchyně. Svoji oblibu si získal především díky jemnému, lehce stravitelnému masu, které je libové a málo tučné.

15.05.2020 lentilka
1h a 40min

25min příprava

1h a 15min vaření

635 kJ / 151 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. V pekáčku zahřejte olej, přidejte nakrájenou slaninu, naporcovaného králíka, maso osolte a ze všech stran opečte.
  3. Přidejte cibuli, mrkev, česnek, rozmarýn, tymián, jalovec a bobkový list.
  4. Maso podlijte vínem, vývarem, přikryjte a dejte na 45 minut do předehřáté trouby.
  5. Pak maso odkryjte, k masu přisypte žampióny a dejte maso zpět do trouby.
  6. Duste, až je maso měkké.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    544,04 g
  • Sacharidy:

    339,38 g
    • Cukry:

      23,50 g
  • Tuky:

    172,79 g
  • Vláknina:

    105,62 g

Aktivita pro spálení:

831 kcal
103

minut jízdy na kole

79

minut běhu

248

minut uklízení





Podobné recepty

Králík s hlívou

(1 hlasů)
1h a 50min
642 kJ

Králík na špeku

(2 hlasů)
1h a 50min
909 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Tousty k snídani

40min
(41 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík dušený na červeném víně a bylinkách

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba