Prostreno.cz

Králík s dijonskou hořčicí

Dietní králičí maso se smetanou, hořčicí a vínem.

29.01.2019 sun
1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

837 kJ / 200 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jednotlivé porce králíka opepřete a potřete dijonskou hořčicí.
  2. V pekáči rozehřejte olej a opečte na něm porce králíka ze všech stran.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Maso osolte a podlijte bílým vínem.
  5. Pekáč s masem vložte do předehřáté trouby a přikryté duste přibližně hodinu.
  6. Občas porce obracejte a přelévejte vypečenou šťávou. Pokud se příliš vypéká, můžete přilít teplou vodu nebo drůbeží vývar.
  7. Když je maso měkké, vyjměte ho na talíř.
  8. Do pekáče nalijte smetanu a oškrabejte zkaramelizované připečené zbytky ze stran pekáče.
  9. Šťávu zahřejte, případně zahustěte moučným máslem (lžíce změklého másla rozmíchejte se lžičkou hladké mouky) a šťávu povařte do zhoustnutí, vložte zpět porce králíka a prohřejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    474,40 g
  • Sacharidy:

    26,82 g
    • Cukry:

      8,90 g
  • Tuky:

    203,04 g
  • Vláknina:

    4,70 g

Aktivita pro spálení:

704 kcal
88

minut jízdy na kole

67

minut běhu

210

minut uklízení





Podobné recepty

Králík s ořechovou omáčkou

(4 hlasů)
1h a 50min
756 kJ

Králík pečený se zeleninou

(6 hlasů)
1h a 50min
1447 kJ

Králík na bílém víně s mandlemi

(2 hlasů)
1h a 50min
825 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Tousty k snídani

40min
(41 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík s dijonskou hořčicí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba