Prostreno.cz

Polévka z květáku a pórku se žloutky

Jemná krémová polévka z květáku a pórku jako svačina, oběd, nebo večeře.

19.05.2020 sun
55min

20min příprava

35min vaření

391 kJ / 93 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte na plátky.
  2. Omytý květák rozdělte na růžičky.
  3. V hrnci rozehřejte máslo, přisypte pórek a 5 minut restujte.
  4. Pórek zalijte vývarem, přisypte květák a vařte, až je květák měkký.
  5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  6. Ve smetaně rozšlehejte žloutky.
  7. Do vařící polévky za stálého míchání nalijte smetanu se žloutky. Důkladně promíchejte a dál nevařte.
  8. Před podáváním posypte oblíbenou bylinkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,54 g
  • Sacharidy:

    117,06 g
    • Cukry:

      15,44 g
  • Tuky:

    145,85 g
  • Vláknina:

    5,05 g

Aktivita pro spálení:

466 kcal
58

minut jízdy na kole

44

minut běhu

139

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka s vařeným hovězím masem

(2 hlasů)
35min
1513 kJ

Houbová polévka s orzem

(2 hlasů)
55min
174 kJ

Pikantní kuřecí polévka

(2 hlasů)
1h a 20min
190 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z květáku a pórku se žloutky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba