Prostreno.cz

Houbová polévka s orzem

Sytá polévka s houbami a orzem, která klidně zastoupí hlavní chod.

20.04.2020 sun
55min

20min příprava

35min vaření

174 kJ / 41 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné houby nakrájejte na plátky.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou šalotku.
  3. K šalotce přisypte houby a minutu míchejte.
  4. Houby zalijte vývarem, přidejte tymián a vařte 15 minut.
  5. Přisypte orzo a vařte, až orzo změkne.
  6. Polévku dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem a citronovou kůrou.
  7. Před podáváním posypte polévku nakrájenou petrželkou.

TIP:

Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Není to rýže, ale je to výrobek ze semoliny.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,60 g
  • Sacharidy:

    293,15 g
    • Cukry:

      13,93 g
  • Tuky:

    50,45 g
  • Vláknina:

    20,76 g

Aktivita pro spálení:

199 kcal
24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

59

minut uklízení





Podobné recepty

Květáková polévka

(9 hlasů)
40min
127 kJ

Polévka s polentou

(6 hlasů)
35min
350 kJ

Pórková polévka s chřestem

(4 hlasů)
1h a 5min
238 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Houbová polévka s orzem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba