Prostreno.cz

Masové karbanátky se špenátem

Na karbanátky lze využít jakýkoli druh masa – vepřové, hovězí, jehněčí i drůbeží. Maso navíc nemusí být úplně libové, trocha tuku zaručí šťavnatost.

04.06.2020 sun
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

1138 kJ / 271 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Opraný, osušený špenát chvíli poduste na 2 lžících másla a lžíci oleje - přibližně 5 minut.
  2. Dochuťte 2 špetkami soli a prolisovaným česnekem. Nechte vychladnout. Vychladlý špenát nasekejte.
  3. Mleté maso dejte do misky, přidejte sýr, vejce, špenát, koření a nasekanou petrželku.
  4. Podle chuti osolte, podle potřeby přidejte mouku a vše dobře promíchejte.
  5. Z hmoty tvarujte nízké karbanátky, které zvolna z obou stran opečte v rozehřátém oleji.
  6. Podávejte s hlávkovým salátem a oblíbeným dipem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    253,52 g
  • Sacharidy:

    39,31 g
    • Cukry:

      1,02 g
  • Tuky:

    343,30 g
  • Vláknina:

    8,21 g

Aktivita pro spálení:

862 kcal
107

minut jízdy na kole

82

minut běhu

257

minut uklízení





Podobné recepty

Mleté maso se slaninou

(3 hlasů)
1h a 25min
795 kJ

Kuřecí sekaná v anglické slanině

(3 hlasů)
2h a 0min
1275 kJ

Špagetový pekáček

(8 hlasů)
1h a 55min
1036 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Masové karbanátky se špenátem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba