Prostreno.cz

Chřest v ementálu

Vynikající jako párty občerstvení.

07.07.2020 sun
40min

25min příprava

15min vaření

490 kJ / 117 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Suroviny na omáčku dresink promíchejte v misce metličkou. Nechte vychladit.
  2. Z chřestu odřízněte spodní zdřevnatělou část, zelený chřest se loupe jen ve spodní třetině výhonku, mladý zelený chřest se nemusí loupat vůbec.
  3. Ve větším hrnci přiveďte k varu 1.5 l osolené vody, vložte do ní chřest a vařte 6-10 minut, pak zkuste vidličkou do nejtlustší části chřestu zda jde snadno propíchnout.
  4. Uvařený chřest přelijte ledovou vodou a nechte ho okapat.
  5. Cibuli nakrájejte na velmi tenké plátky, plátky chleba nakrájejte na malé kostičky a obojí orestujte v pánvi na másle.
  6. Vychlazený, okapaný chřest zabalte do plátků sýra a uložte ho na větší, salátovou mísu.
  7. Přidejte cibuli s opečeným chlebem a posypte ořechy.
  8. Dresink podávejte zvlášť.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    113,41 g
  • Sacharidy:

    215,76 g
    • Cukry:

      45,18 g
  • Tuky:

    239,54 g
  • Vláknina:

    26,61 g

Aktivita pro spálení:

428 kcal
53

minut jízdy na kole

40

minut běhu

127

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Bílý pepř

296 kcal / 100g
B10 g
S68 g
T2 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

Červená cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřest v ementálu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba