Prostreno.cz

Pečená zelenina s ančovičkami

Ančovičky neboli sardelky jsou základem středomořské kuchyně. Mají výraznou rybí chuť a jsou velmi slané, pozor tedy, ať jídlo nepřesolíte.

17.07.2020 sun
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

504 kJ / 120 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Omyté lilky nakrájejte podélně na přibližně 1.5 centimetrové plátky.
  3. Oloupanou cibuli a papriky bez semínek nakrájejte na silnější plátky.
  4. Zeleninu uložte na plech dobře vymazaný olejem, zeleninu pokapejte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě 35 minut případně déle. Záleží na jak silné plátky zeleninu nakrájíte.
  5. Před koncem pečení posypte zeleninu lístečky tymiánu, podle chuti osolte, opepřete, posypte mletým česnekem a zakápněte sherry octem.
  6. Podávejte s ančovičkami a čerstvým pečivem.

TIP:

Plech před pečením vyložte pečícím papírem, který potřete olejem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    251,22 g
  • Sacharidy:

    73,26 g
    • Cukry:

      33,75 g
  • Tuky:

    140,97 g
  • Vláknina:

    21,70 g

Aktivita pro spálení:

678 kcal
84

minut jízdy na kole

64

minut běhu

202

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

lilek

25 kcal / 100g
B1 g
S5 g
T0,3 g

sherry sladké

136 kcal / 100g
B0,3 g
S15 g
T0 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená zelenina s ančovičkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba