Prostreno.cz

Treska s dýňovým pyré

Pyré z pečené dýně je jednoduše skvělá. Určitě neopomeňte přidat lístky šalvěje, dodají pyré úžasnou chuť. V kombinací s rybou je to skvělý oběd, nebo večeře.

20.07.2020 sun
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

511 kJ / 122 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Na pyré je ideální dýně hokaido, nebo muškátová dýně. Hokaido stačí nakrájet a zbavit semínek, muškátovou je před pečením potřeba oloupat.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Nakrájenou dýni rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pokapejte ji olivovým olejem, posypte cukrem, špetkou soli a lístky šalvěje. Zakryjte alobalem a pečte v troubě 20 minut.
  5. Pak sejměte alobal, dýni vraťte do trouby a pečte dalších asi 15 minut (záleží na velikosti nakrájených kousků a druhu dýně). Dýně by měla být měkká. Dýně hokaido se nemusí péct dlouho.
  6. Mezitím dejte do osolené vody vařit brambory a uvařte je do měkka. Uvařené brambory sceďte.
  7. Z pečené dýně odstraňte listy šalvěje a dýni rozmixujte s bramborami a smetanou na hladké pyré (můžete přidat kousek másla).
  8. Porce ryby osolte, opepřete a opečte je na oleji s máslem.
  9. Ryby podávejte s dyňovým pyré, posypané nakrájenou petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    166,01 g
  • Sacharidy:

    142,86 g
    • Cukry:

      41,72 g
  • Tuky:

    200,02 g
  • Vláknina:

    12,62 g

Aktivita pro spálení:

754 kcal
94

minut jízdy na kole

71

minut běhu

225

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska s dýňovým pyré

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba