Prostreno.cz

Šafránová rýže s kuřecím masem

Jedna z mnoha variant rýžové klasiky. Tentokrát s kuřecím masem a cizrnou.

28.07.2020 Mikeš
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

654 kJ / 156 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Šafrán namočte do 50 ml vody.
  2. Rýži připravte podle návodu na obalu. K hotové rýži vmíchejte šafrán.
  3. Oloupanou cibuli, česnek a rajčata nadrobno nakrájejte.
  4. Očištěné fazolky překrojte.
  5. V rendlíku na 2 lžících oleje a 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli.
  6. Přidejte osolené, opepřené kuřecí maso a maso ze všech stran opečte.
  7. Přidejte rajčata, víno, vývar, snižte příkon tepla a duste maso doměkka.
  8. K masu přidejte cizrnu, fazolky a duste 5-10 minut.
  9. Maso podávejte se šafránovou rýží.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    281,31 g
  • Sacharidy:

    442,04 g
    • Cukry:

      33,80 g
  • Tuky:

    90,99 g
  • Vláknina:

    36,18 g

Aktivita pro spálení:

968 kcal
121

minut jízdy na kole

92

minut běhu

288

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

šafrán

310 kcal / 100g
B11 g
S65 g
T5 g

loupaná rajčata

18 kcal / 100g
B1,2 g
S3 g
T0,5 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Šafránová rýže s kuřecím masem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba