Prostreno.cz

Rybí filety s citronovým přelivem

Rychlý recept na přípravu filé z mořského vlka. Citrón a pepř rybu skvěle dochutí.

14.08.2020 sun
55min

20min příprava

35min vaření

741 kJ / 177 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Z omytého citrónu nastrouhejte na hrubém struhadle kůru.
  2. Petrželku nakrájejte nadrobno.
  3. V rendlíku na 2 lžících másla nechte zesklovatět najemno nakrájenou šalotku.
  4. K šalotce přilijte smetanu, přisypte citronovou kůru, petrželku a smetanu přiveďte k varu. Vařte 3-5 minut. Nakonec pomalu vmíchejte citronovou šťávu a podle chuti osolte.
  5. Porce ryby z obou stran osolte a opečte je na 3 lžících oleje a lžíci másla.
  6. Během opékání posypte ryby pepřem.
  7. Ryby podávejte s citronovým přelivem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,51 g
  • Sacharidy:

    57,11 g
    • Cukry:

      21,38 g
  • Tuky:

    154,76 g
  • Vláknina:

    12,10 g

Aktivita pro spálení:

481 kcal
60

minut jízdy na kole

45

minut běhu

143

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rybí filety s citronovým přelivem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba