Prostreno.cz

Králík na žampiónech

Králičí maso je velice jemné, chutné, dietní a nabízí pestrou škálu úprav. Vyzkoušejte králíka se žampióny.

19.08.2020 sun
1h a 40min

25min příprava

1h a 15min vaření

485 kJ / 115 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V pekáčku rozehřejte olej, přidejte slaninu, na tenké plátky nakrájenou šalotku, naporcovaného, osolené a opepřené porce králíka a maso ze všech stran krátce opečte.
  2. V kuřecím vývaru rozmíchejte hořčici a vývar přilijte k masu.
  3. Přidejte oloupaný, překrojený česnek, nakrájené žampióny, tymián a víno.
  4. Přikryjte a vložte do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte doměkka.
  5. Podávejte s oblíbenou zeleninou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    111,66 g
  • Sacharidy:

    91,72 g
    • Cukry:

      27,67 g
  • Tuky:

    77,93 g
  • Vláknina:

    18,22 g

Aktivita pro spálení:

252 kcal
31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rostlinný olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

králík

173 kcal / 100g
B33 g
S0,2 g
T3 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík na žampiónech

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba