Prostreno.cz

Tuňák s cibulí

Tuňák, stejně jako ostatní makrelovité ryby, je na grilování asi nejvhodnější alternativou. Tuňáka si navíc vychutnají i ti, kteří tvrdí, že ryby nejedí.

21.08.2020 sun
50min

20min příprava

30min vaření

630 kJ / 150 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  2. Oloupané rajče nadrobno nakrájejte.
  3. V rendlíku zahřejte 3 lžíce oleje, přisypte nakrájenou cibuli, kuličky pepře, bobkový list a na mírném ohni cibuli duste 10 minut, často míchejte.
  4. K cibuli přidejte nakrájené rajče, dochuťte sherry octem, solí a duste 5 minut. Nakonec vmíchejte nakrájenou petrželku.
  5. Tuňáka nakrájejte na porce a osolte ho z obou stran.
  6. Grilovací pánev potřete olejem a tuňáka grilujte z každé strany 3-5 minut. Doba grilování závisí na tom, jak velké porce tuňáka grilujete. Pokud nemáte grilovací pánev, můžete tuňáka připravit v troubě pod grilem, nebo na venkovním grilu.
  7. Ryby podávejte s připravenou cibulí.

TIP:

Kromě tuňáka lze použít i jiné, lépe dostupné ryby.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    233,36 g
  • Sacharidy:

    291,82 g
    • Cukry:

      27,93 g
  • Tuky:

    107,85 g
  • Vláknina:

    89,85 g

Aktivita pro spálení:

706 kcal
88

minut jízdy na kole

67

minut běhu

210

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tuňák s cibulí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba