Prostreno.cz

Celý pečený květák

Většinou jsme zvyklí připravovat květák obalený a smažený. Tento recept na pečený květák vcelku je geniální svou jednoduchostí i skvělou chutí.

31.08.2020 sun
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

994 kJ / 237 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce s vařící, osolenou vodou a 2 lžícemi citronové šťávy vložte celý květák a vařte 5 minut. Pak květák vyndejte a nechte ho okapat.
  2. Okapaný květák postavte do vhodné zapékací misky.
  3. V malé misce prošlehejte olej, granulovaný česnek, 3 špetky soli, mletou papriku a kurkumu.
  4. Pomocí mašlovačky potřete důkladně a rovnoměrně celý květák.
  5. Citrón nakrájejte na plátky a uložte je kolem květáku.
  6. Květák přikryjte alobalem a v troubě předehřáté na 200 °C pečte 15 minut.
  7. Květák odkryjte a dopečte doměkka.
  8. Ořechy, stroužek česneku, bio sypký vývar, smetanu, 60 ml oleje a vodu dejte do vhodné vyšší nádoby a nahrubo rozmixujte ponorným mixérem. Stačí zapnout na pár vteřin, aby nevznikla hustá pasta.
  9. Pečený květák touto směsí přelijte a posypte petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,19 g
  • Sacharidy:

    61,08 g
    • Cukry:

      16,26 g
  • Tuky:

    268,40 g
  • Vláknina:

    20,24 g

Aktivita pro spálení:

666 kcal
83

minut jízdy na kole

63

minut běhu

198

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Celý pečený květák

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba