Prostreno.cz

Vaječná frittata se slaninou

Vaječná frittata je skvělá na vydatnou snídani, nebo třeba jako rychlá večeře.

10.09.2020 lanvin
30min

10min příprava

20min vaření

426 kJ / 101 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejdříve si na pánvi rozehřejte máslo a olej. Přidejte červenou cibuli nakrájenou na jemné proužky, jarní cibulku na kolečka, slaninu na kostičky a orestujte.
  2. Mezitím si rozšlehejte vajíčka s mlékem, solí a pepřem.
  3. Vajíčka vlijte na pánev a na mírném ohni nechte frittatu propékat.
  4. Po cca 5–7 minutách zasypte frittatu čedarem, přidejte pokrájená rajčátka a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. V troubě pečte dalších 10–15 minut dozlatova.
  5. Ihned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    228,82 g
  • Sacharidy:

    91,08 g
    • Cukry:

      44,36 g
  • Tuky:

    210,60 g
  • Vláknina:

    21,00 g

Aktivita pro spálení:

800 kcal
100

minut jízdy na kole

76

minut běhu

238

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g

rajče

18 kcal / 100g
B0,83 g
S3 g
T0,63 g

sýr čedar

402 kcal / 100g
B24 g
S1 g
T33 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vaječná frittata se slaninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba