Prostreno.cz

Vepřová kýta s vinnou omáčkou

Aromatické bylinky a jemná omáčka s bílým vínem vepřovému masu velmi svědčí.

21.09.2020 lanvin
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

607 kJ / 145 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší kousky.
  2. V rendlíku na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte maso, víno, libeček, petrželku, osolte, opepřete a maso duste doměkka. Měkké maso vyndejte na talíř.
  4. Do rendlíku přilijte smetanu, ve které rozmíchejte mouku a vařte 10 minut. Hotovou omáčku přeceďte.
  5. Do omáčky vložte měkké maso, přidejte studené máslo, citronovou kůru a vše jen prohřejte.
  6. Před podáváním posypte petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    152,26 g
  • Sacharidy:

    51,44 g
    • Cukry:

      14,57 g
  • Tuky:

    117,50 g
  • Vláknina:

    5,42 g

Aktivita pro spálení:

548 kcal
68

minut jízdy na kole

52

minut běhu

163

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

Petržel

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0,7 g

vepřová kýta

143 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T5 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová kýta s vinnou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba