Prostreno.cz

Pikantní růžičková kapusta

Růžičková kapusta pečená v troubě je pikantní přílohou k pečenému i dušenému masu.

12.10.2020 Mikeš
45min

20min příprava

25min vaření

316 kJ / 75 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou růžičkovou kapustu nasypte do vařící osolené vody a vařte 5 minut. Pak růžičkovou kapustu sceďte a nechte vychladnout.
  2. Vychladlou kapustu překrojte na poloviny a nasypte ji na plech vyložený pečícím papírem, kapustu pokapejte 4 lžícemi oleje a dejte na 15-20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  3. Olej, kečup, chilli omáčku, rýžový ocet a sójovou omáčku důkladně promíchejte a směsí pokapejte upečenou růžičkovou kapustu.
  4. Kapustu můžete posypat na tenké plátky nakrájenou cibulkou a drcenými arašídy.

TIP:

Před pečením můžete přidat k růžičkové kapustě papriky kozí rohy, některé jsou jen málo pálivé.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,08 g
  • Sacharidy:

    104,20 g
    • Cukry:

      35,40 g
  • Tuky:

    134,55 g
  • Vláknina:

    30,85 g

Aktivita pro spálení:

434 kcal
54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

129

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Mexické carnitas

2h a 30min
(1 hlasů)

Dušené hovězí maso s kořenovou zeleninou

2h a 30min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pikantní růžičková kapusta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba