Prostreno.cz

Srnčí maso na červeném víně

Francouzská úprava zvěřiny v červeném víně. Často se přidávají i žampiony – chcete-li, přihoďte na posledních dvacet minut dušení zhruba 250 g očištěných hub.

13.10.2020 sun
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

676 kJ / 161 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky.
  2. Kostky masa nasypte do misky, zalijte je červeným vínem, přidejte celé stroužky česneku, šalotky, přikryjte a nechte v chladničce přes noc marinovat.
  3. Druhý den nálev slijte a dejte ho stranou.
  4. Maso osušte, nasypte do misky s moukou a maso obalte.
  5. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a maso zprudka ze všech stran opečte.
  6. Maso zalijte vínem ve kterém se maso marinovalo ( i se šalotkou a česnekem), přidejte portské víno, bobkový list, rajčatové pyré a vývar.
  7. Maso osolte, promíchejte a přikryté duste v troubě předehřáté na 180 °C doměkka.
  8. Ke konci dušení přisypte k masu očištěné žampióny.
  9. Hotové maso posypte nakrájenou petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    321,51 g
  • Sacharidy:

    623,83 g
    • Cukry:

      35,86 g
  • Tuky:

    110,98 g
  • Vláknina:

    140,92 g

Aktivita pro spálení:

1178 kcal
147

minut jízdy na kole

112

minut běhu

351

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Srnčí maso na červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba