Prostreno.cz

Bramborová polévka s fazolemi

K přípravě této polévky můžete použít jakýkoli druh bílých fazolí = velké cannellini, nebo klasické malé fazole.

20.10.2020 Mikeš
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

435 kJ / 103 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek.
  2. K cibuli a česneku přidejte oloupané, na kostičky nakrájené brambory a na kostičky nakrájenou mrkev.
  3. Přidejte na malé kousky nakrájený celer, zalijte vývarem a vařte 25 minut.
  4. Mezitím nakrájejte slaninu na proužky a nasucho ji orestujte v pánvi.
  5. Z másla a hladké mouky připravte světlou jíšku a vmíchejte ji do polévky.
  6. Přidejte propláchnuté scezené fazole, dochuťte solí, majoránkou, pepřem a vařte na mírném ohni 10 minut.
  7. Polévku podávejte posypanou orestovanou slaninou, ozdobenou petrželkou.

TIP:

Fazole můžete použít i suché. Večer fazole namočte, druhý den fazole slijte, dejte čistou vodu a uvařte je doměkka.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,14 g
  • Sacharidy:

    309,40 g
    • Cukry:

      24,67 g
  • Tuky:

    231,64 g
  • Vláknina:

    86,00 g

Aktivita pro spálení:

103 kcal
12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborová polévka s fazolemi

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba