Prostreno.cz

Vepřová panenka se žampióny

Jemná vepřová panenka získá skvělou chuť díky houbám a cideru.

09.11.2020 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

710 kJ / 169 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku osolte, opepřete a opečte v pánvi na 2 lžících oleje a 2 lžících másla – nejlépe v pekáčku, nebo pánvi vhodné na pečení v troubě.
  2. K opečenému maso přisypte šalotku, na plátky nakrájené houby, přidejte cider přikryjte a maso dejte na 20 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
  3. Maso odkryjte a pečte ještě 15 minut. Záleží, jak velká panenka je.
  4. Měkké maso vyndejte na talíř.
  5. Ve smetaně rozmíchejte mouku, smetanu nalijte do pekáčku ve kterém se peklo maso a vařte 10 minut.
  6. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.

TIP:

Pokud nemáte cider, použijte 100% jablečnou šťávu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    172,80 g
  • Sacharidy:

    74,20 g
    • Cukry:

      33,98 g
  • Tuky:

    188,64 g
  • Vláknina:

    9,68 g

Aktivita pro spálení:

733 kcal
91

minut jízdy na kole

69

minut běhu

218

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Frittata s rajčaty

55min
(13 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka se žampióny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba