Prostreno.cz

Rybí polévka se šafránem

Má výraznou chuť a přitom je lehká a delikátní. Připravovat tuto polévku jenom o Vánocích by byla škoda.

18.11.2020 Mikeš
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

318 kJ / 76 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte na tenké plátky, můžete použít i kousek zelené části.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostičky.
  3. Pórek orestujte v hrnci na rozehřátém oleji.
  4. Přidejte brambory, mléko, vývar a vařte, až jsou brambory měkké, pak polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  5. Rybu nakrájejte na kousky a přidejte ji do rozmixované polévky.
  6. Přilijte smetanu, osolte, opepřete podle chuti, posypte šafránem a vařte 10-15 minut, podle druhu ryby.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    127,07 g
  • Sacharidy:

    186,79 g
    • Cukry:

      31,71 g
  • Tuky:

    148,48 g
  • Vláknina:

    8,31 g

Aktivita pro spálení:

363 kcal
45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

108

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka se šafránem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba