Prostreno.cz

Kachna s ořechovou nádivkou

Skvostná a voňavá kachna, plněná pohankou a ořechy. Nechte si na její přípravu dost času. Na závěr můžete kachnu polít trochou piva a odkrytou dopéct.

23.11.2020 lentilka
4h a 35min

35min příprava

4h a 0min vaření

610 kJ / 145 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Pohanku přeberte, propláchněte na cedníku vodou, vsypte do menšího rendlíku a zalijte vroucí vodou.
  2. Osolte 2 špetkami soli, přiveďte k varu a pod pokličkou zvolna vařte 5 minut. Poté pohanku odstavte, neodkrývejte a nechte stát 15-20 minut. Za tu dobu by měla změknout, nabýt na objemu a vstřebat všechnu vodu.
  3. Předehřejte troubu na 160 °C.
  4. V kastrolu, nebo rendlíku zahřejte na středním ohni 3 lžíce oleje, přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět, poté přidejte oloupaný, nakrájený česnek, lístky tymiánu a přibližně 1 minutu míchejte.
  5. Přidejte jadérka granátového jablka, citronovou kůru, připravenou pohanku a vlašské ořechy, vše promíchejte a pak nechte úplně vychladnout.
  6. Omytou, osušenou, důkladně osolenou kachnu naplňte připravenou nádivkou, trocha nádivky (podle velikosti kachny) vám zbude, dejte ji péct do pekáčku pod kachnu.
  7. Otvor zašijte, nebo zajistěte jehlami na ptáčky, aby nádivka nevytekla.
  8. Kachnu položte do pekáčku, podlijte ji vodou, nebo vývarem a přikrytou pečte 2.5-3 hodiny, nebo až je kachna zcela měkká.
  9. Před podáváním můžete kachnu posypat jadérky granátového jablka.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,13 g
  • Sacharidy:

    161,66 g
    • Cukry:

      19,96 g
  • Tuky:

    142,86 g
  • Vláknina:

    25,67 g

Aktivita pro spálení:

341 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

101

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachna s ořechovou nádivkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba