Prostreno.cz

Vepřová panenka se sušenými švestkami

Omáčka je trochu sladká, trochu slaná a nádherně zvýrazní chuť šťavnaté vepřové panenky.

24.11.2020 sun
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

568 kJ / 135 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve středně velké misce rozmíchejte ve 400 ml vody lžičku soli a 0.5 lžíce hnědého cukru.
  2. Očištěnou vepřovou panenku vložte do připraveného nálevu, zakryjte ji nechte v chladničce 6-8 hodin.mAlespoň jednou maso otočte.
  3. Předehřejte troubu na 190 °C.
  4. Maso vyjměte z nálevu a osušte ho papírovým ubrouskem.
  5. V pánvi vhodné na pečení v troubě rozehřejte 4 lžíce oleje a na oleji opečte ze všech stran vepřovou panenku.
  6. Opečenou panenku dejte na 15-20 minut do předehřáté trouby. Jednou panenku otočte, pokud je třeba podlijte maso malým množstvím vody nebo vývaru, přibližně 120 ml. Doba pečení záleží na velikosti panenky.
  7. Ve větším rendlíku nechte rozpustit máslo, přidejte nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět. Přidejte švestky, cukr, víno, sůl, pepř, 4 snítky tymiánu a ocet balsamico. Vařte, až se omáčka zredukuje na polovinu. V polovině vaření přidejte do omáčky kukuřičný škrob rozmíchaný ve 100 ml vody.
  8. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte ho s omáčkou.
  9. Skvělá příloha je pečená dýně Hokaido.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    187,92 g
  • Sacharidy:

    182,74 g
    • Cukry:

      102,53 g
  • Tuky:

    134,54 g
  • Vláknina:

    24,00 g

Aktivita pro spálení:

768 kcal
96

minut jízdy na kole

73

minut běhu

229

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)

Snídaňové muffiny

45min
(12 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka se sušenými švestkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba