Prostreno.cz

Karbanátky z vařených brambor a špenátu

Zajímavá,chutná kombinace brambor,špenátu a sýra.

07.01.2021 sun
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

588 kJ / 140 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 1 kg brambor
  • 120 g nastrouhaného sýra typu ementál
  • 200 g baby špenátu
  • 2 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce směsi pikantního koření (mix) - nebo koření dle vlastní chuti
  • 2 ks vyšlehaná vejce
  • 4 lžíce hrubé mouky nebo kukuřičné krupice
  • 4 snítky nasekané petrželky
  • 0.5 lžičky soli
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Špenát nasekejte nadrobno a nechte ho zavadnout na 2 lžících másla.Dochuťte 2 špetkami soli , prolisovaným česnekem a nechte vychladnout.
  2. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka.Uvařené brambory sceďte.
  3. Brambory nasypte do větší misky a nahrubo je rozmačkejte.
  4. Přidejte sýr, vejce, koření a nasekanou petrželku .
  5. Podle potřeby přidejte mouku,nebo kukuřičnou krupici. Vše dobře promíchejte.
  6. Z hmoty tvarujte karbanátky,které zvolna z obou stran opečte v rozehřátém oleji.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,62 g
  • Sacharidy:

    179,63 g
    • Cukry:

      5,57 g
  • Tuky:

    129,39 g
  • Vláknina:

    25,26 g

Aktivita pro spálení:

386 kcal
48

minut jízdy na kole

36

minut běhu

115

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z vařených brambor a špenátu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba