Prostreno.cz

Vepřová panenka pečená na zelenině

Jednou z nejlepších věcí na tomto receptu je fakt, že se všechno peče v jedné nádobě.

11.01.2021 lanvin
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

299 kJ / 71 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku potřete olejem,posypte pepřem, solí ,paprikou ,nasekanou petrželkou a vše lehce vetřete do masa .
  2. Maso zabalte do potravinářské folie a nechte v chladničce minimálně 4 hodiny .
  3. Předehřejte troubu na 180° C.
  4. Zapékací misku vymažte olejem.
  5. Brambory důkladně umyjte a nakrájejte je na malé kostky .
  6. V misce promíchejte nakrájené brambory , nakrájenou mrkev, cibuli, česnek, sůl , pepř a olej.
  7. Směs nasypte do vymazané zapékací misky a k zelenině přidejte bylinky , ( pokud nemáte čerstvé,použijte sušené).
  8. Na zeleninu položte marinované maso . Vše podlijte vývarem a pečte v předehřáté troubě 45- 50 minut-záleží na velikosti vepřové panenky. Před nakrájením nechte vepřové maso odpočívat 5-10 minut , pak maso posypte petrželkou a nakrájejte ho na plátky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,60 g
  • Sacharidy:

    83,82 g
    • Cukry:

      16,54 g
  • Tuky:

    41,36 g
  • Vláknina:

    23,70 g

Aktivita pro spálení:

211 kcal
26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka pečená na zelenině

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba