Prostreno.cz

Uzené maso zapečené s těstovinou a zelím

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně . Zelí a uzené maso je skvělá kombinace.

21.01.2021 sun
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

901 kJ / 215 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na nudličky.
  2. V kastrolu rozehřejte dvě lžíce oleje, přisypte slaninu nakrájenou na kostičky a oloupanou,na tenké plátky nakrájenou cibuli. Míchejte 2-3 minuty.
  3. Přisypte zelí ,jemně ho osolte ,opepřete a duste ,až zelí trochu změkne.
  4. Do vymazané zapékací misky nasypte polovinu uvařených těstovin.
  5. Na těstoviny rozprostřete zelí , posypte ho nakrájeným , uzeným masem a na maso rozprostřete druhou polovinu těstovin.
  6. Vývar , smetanu a hořčici promíchejte a směsí těstoviny zalijte .
  7. Pečte v troubě předehřáté na 190°C 45 minut .
  8. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    122,35 g
  • Sacharidy:

    421,56 g
    • Cukry:

      32,39 g
  • Tuky:

    135,49 g
  • Vláknina:

    23,65 g

Aktivita pro spálení:

655 kcal
81

minut jízdy na kole

62

minut běhu

195

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

smetana na vaření 12%

133 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T12 g

kysané zelí

19 kcal / 100g
B1 g
S4 g
T0,2 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Uzené maso zapečené s těstovinou a zelím

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba