Prostreno.cz

Fenyklová krémová polévka

Fenykl hodně lidem nevoní díky výrazné vůni připomínající anýz. Fenykl je ale vynikající surovinou pro krémové polévky . Díky tepelné úpravě zesládne a zjemní .

05.02.2021 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

93 kJ / 22 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl bez natě nakrájejte.
  2. V hrnci na másle nechte zpěnit oloupanou,nakrájenou cibuli,přisypte fenykl, oloupaný,nakrájený česnek a minutu míchejte.
  3. Fenykl zalijte vodou,pomerančovou šťávou ,přisypte sypký vývar,pomerančovou kůru a vařte 25 minut.
  4. Polévku rozmixujte a podle chuti osolte .
  5. Polévku podávejte s kopečkem šlehačky ,kterou ozdobte nudličkami pomerančové kůry.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,86 g
  • Sacharidy:

    63,86 g
    • Cukry:

      33,87 g
  • Tuky:

    26,13 g
  • Vláknina:

    16,56 g

Aktivita pro spálení:

121 kcal
15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fenyklová krémová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba