Prostreno.cz

Štika na smetaně

Jemné, pevné a netučné maso dravé štiky je výtečné. Skvěle ho doplňují smetana, kapary a citron .

05.02.2021 lentilka
50min

20min příprava

30min vaření

365 kJ / 87 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 4 porce vykostěné filety štiky bez kůže - á 180-200 g
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky hrubě mletého barevného pepře
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 ks citron - nakrájený na plátky
  • 60 g kaparů se stopkami
  • Na posypání
  • 0.5 svazku čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Filety štiky osolte,opepřete a uložte je do zapékací misky.
  2. Filety podlijte smetanou ,posypte je kapary a na filety položte plátky citrónu.
  3. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25 – 30 minut.
  4. Před podáváním posypte čerstvým koprem .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,65 g
  • Sacharidy:

    21,85 g
    • Cukry:

      11,00 g
  • Tuky:

    24,80 g
  • Vláknina:

    3,10 g

Aktivita pro spálení:

77 kcal
9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Štika na smetaně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba