Prostreno.cz

Polévka z bílého chřestu

Sladký a jemný bílý chřest v krémové polévce .Polévka se dá připravit i z mraženého chřestu.

12.02.2021 lentilka
55min

20min příprava

35min vaření

171 kJ / 40 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Chřest oloupejte,odstraňte dřevnaté části a nakrájejte ho přibližně na 5 cm kousky.
  2. V hrnci na másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  3. K šalotce přilijte vývar,přidejte nakrájené brambory a vařte 10 minut .
  4. Do polévky přidejte smetanu, ve které rozmíchejte mouku,nebo kukuřičný škrob,nakrájený chřest a vařte, až je chřest měkký.
  5. Polévku podle chuti osolte a opepřete.
  6. Před podáváním posypte polévku nakrájenou petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,69 g
  • Sacharidy:

    200,10 g
    • Cukry:

      14,08 g
  • Tuky:

    62,73 g
  • Vláknina:

    16,65 g

Aktivita pro spálení:

255 kcal
31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílého chřestu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba