Prostreno.cz

Treska na citronovém tymiánu

Křehké a šťavnaté filé . Treska na másle s plátky citrónu a tymiánem.

15.02.2021 Mikeš
50min

15min příprava

35min vaření

856 kJ / 204 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 800 g vykostěného filé tresky - může být mražené
  • 120 g másla - nejlépe másla ghi
  • 8 snítek citronového tymiánu - nebo klasický tymián
  • 2 ks citrony
  • 0.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Tresku nakrájejte na stejně velké kousky a osolte je .
  2. Do ohnivzdorné misky uložte na dno pár plátků citrónu a 4 snítky tymiánu.
  3. Na citronové plátky uložte porce ryby .
  4. Na ryby položte plátky másla a zbývající snítky tymiánu a plátky citrónu.
  5. Takto připravenou tresku dejte na 35 minut do trouby předehřáté na 190°C.

TIP:

Máslo ghi je přepuštěné máslo .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,96 g
  • Sacharidy:

    47,16 g
    • Cukry:

      7,76 g
  • Tuky:

    99,50 g
  • Vláknina:

    17,20 g

Aktivita pro spálení:

257 kcal
32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska na citronovém tymiánu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba