Prostreno.cz

Polévka z vodnice

Polévka z vodnice s bramborem je vydatná ,zasytí a zahřeje. Vodnice byla rozšířenou, oblíbenou a zcela tradiční zeleninou, která tvořila jídelníček našich předků .

17.02.2021 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

139 kJ / 33 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na másle orestujte oloupanou,nakrájenou cibuli,přidejte nakrájenou vodnici , libeček , brambory , zalijte vodou ,přidejte sypký vývar a vařte 25 minut.
  2. Polévku rozmixujte,přidejte smetanu , podle chuti osolte a vařte 5 minut.
  3. Polévku podávejte posypanou pepřem a petrželkou.

TIP:

Vodnice připomíná ředkvičku. Bulvy jsou bílé vyjma části, která rostla nad povrchem země – ta je načervenalá, nafialovělá nebo nazelenalá. Uvnitř jsou bulvy bílé. Chuťově připomíná něco mezi nepálivou ředkvičkou a kedlubnem . Výborná je i jako příloha k hlavním jídlům.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,22 g
  • Sacharidy:

    83,36 g
    • Cukry:

      17,83 g
  • Tuky:

    56,45 g
  • Vláknina:

    11,25 g

Aktivita pro spálení:

147 kcal
18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

43

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z vodnice

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba