Prostreno.cz

Ryba s čerstvým fenyklem

Zdravá ryba opečená na másle s čerstvým fenyklem,plátky citrónu a jablkem.
25.03.2021 sun
55min

20min příprava

35min vaření

777 kJ / 185 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 4 porce oblíbené ryby á 180 g - treska, halibut,candát aj.
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky hrubě mletého barevného pepře
  • 1 ks čerstvý fenykl
  • 1 ks jablko
  • 8 ks tenkých plátku citrónu
  • 1 ks cibule
  • 150 ml bílého vína
  • Na ozdobu
  • 4 snítky nati fenyklu

Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl ,jablko a oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  2. V rendlíku zahřejte olivový olej ,máslo ,přisypte fenykl,cibuli, jablko,plátky citrónu a restujte 5 minut.
  3. Na zeleninu s jablkem a citronem položte osolené porce ryby ,podlijte je vínem a duste 20-30 minut-podle druhu ryby.
  4. Během dušení ryby jednou otočte a posypte je pepřem.
  5. Před podáváním ozdobte ryby natí fenyklu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,58 g
  • Sacharidy:

    33,48 g
    • Cukry:

      21,48 g
  • Tuky:

    64,28 g
  • Vláknina:

    4,50 g

Aktivita pro spálení:

175 kcal
21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

rybí filety

90 kcal / 100g
B20 g
S0,1 g
T1 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ryba s čerstvým fenyklem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba