Prostreno.cz

Rizoto z trouby

Krémové rizoto připravené v troubě podle Italského receptu .

14.04.2021 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

174 kJ / 41 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Rýži nasypte do zapékací misky o objemu minimálně 2.5 l.
  3. Rýži zalijte horkým vývarem a důkladně promíchejte .
  4. Misku zakryjte dobře těsnící poklicí,nebo alobalem a dejte do předehřáté trouby.
  5. Duste 30-40 minut ,nebo tak dlouho ,až se většina vývaru vstřebá a rýže bude al dente. Občas rýži zkontrolujte,aby se nerozvařila.
  6. V pánvi na másle nechte „zavadnout „ špenát , špenát jemně osolte a opepřete.
  7. K hotové rýži vmíchejte připravený špenát , ricottu a vše posypte nudličkami citronové kůry .
  8. Můžete podávat samostatně,nebo jako přílohu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,44 g
  • Sacharidy:

    126,10 g
    • Cukry:

      1,69 g
  • Tuky:

    56,51 g
  • Vláknina:

    4,00 g

Aktivita pro spálení:

184 kcal
23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto z trouby

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba