Prostreno.cz

Losos s medovým rozmarýnem

V Česku je losos oblíbenou mořskou rybou, kterou jsme přijali do svého jídelníčku. Filety bez kostí jsou oblíbené pro svou rychlou a nenáročnou přípravu a hlavně jemnou chuť .

19.04.2021 sun
35min

15min příprava

20min vaření

920 kJ / 219 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Osolené porce ryby uložte do vymazané zapékací misky .
  2. Med důkladně promíchejte s pepřem ,nakrájeným rozmarýnem a olejem .
  3. Směsí potřete lososa,podlijte ho vínem a dejte do trouby předehřáté na 180°C .
  4. Pečte přibližně 20 minut –podle velikosti porcí lososa .
  5. Před podáváním přidejte k rybě řeřichu(nebo špenát) .

TIP:

Řeřichu si můžete vypěstovat doma například na papírové utěrce – to je ta drobná .Čerstvou řeřichu si můžete koupit i s většími listy-vypadá jako baby špenát , který můžete případně použít místo řeřichy.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    95,96 g
  • Sacharidy:

    26,67 g
    • Cukry:

      7,08 g
  • Tuky:

    175,46 g
  • Vláknina:

    10,11 g

Aktivita pro spálení:

534 kcal
66

minut jízdy na kole

50

minut běhu

159

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Losos s medovým rozmarýnem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba