Prostreno.cz

Kopřivová polévka s ředkvičkami

Kopřivy mají v kuchyni široké využití. Většina z nás pravděpodobně kopřivy používá do velikonoční nádivky . Kopřivy ale můžete používat podobně jako špenát .

10.05.2021 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

111 kJ / 26 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Na másle orestujte jemně nakrájenou cibuli,přidejte oloupané,nakrájené brambory ,zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  2. Přidejte oprané kopřivy - pouze listy , omyté ,neoloupané,nakrájené ředkvičky a vařte ještě 10 minut .
  3. Pak polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  4. Přidejte mléko, podle potřeby dochuťte solí,pepřem a nechte projít varem .
  5. Polévku podávejte posypanou drobně nakrájenými ředkvičkami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,54 g
  • Sacharidy:

    262,58 g
    • Cukry:

      28,20 g
  • Tuky:

    48,84 g
  • Vláknina:

    21,00 g

Aktivita pro spálení:

172 kcal
21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kopřivová polévka s ředkvičkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba