Prostreno.cz

Karbanátky se zakysanou smetanou

Šťavnaté karbanátky z hovězího masa se zakysanou smetanou a bylinkami .

13.05.2021 lentilka
1h a 20min

35min příprava

45min vaření

949 kJ / 226 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 200 g zakysané smetany
  • 0.5 hrnku strouhanky
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 700 g mletého , libového, hovězího masa
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 1 hrnek směsi nakrájených,čerstvých bylinek - pažitka,petrželka ,kerblík apod.
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na potření
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190° C.
  2. Smíchejte zakysanou smetanu a strouhanku. Směs nechte přibližně 15 minut stát.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno.
  4. Ve velké misce dobře promíchejte maso,strouhanku se zakysanou smetanou ,cibuli, prolisovaný česnek ,vejce a nakrájené bylinky.Podle chuti osolte a opepřete.
  5. Ze směsi tvarujte karbanátky a pokládejte je na plech,vyložený pečícím papírem.
  6. Karbanátky potřete olejem.
  7. Karbanátky přikryjte alobalem,nebo pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě 35-40 minut.Karbanátky dopečte odkryté.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,10 g
  • Sacharidy:

    112,09 g
    • Cukry:

      18,62 g
  • Tuky:

    76,50 g
  • Vláknina:

    8,00 g

Aktivita pro spálení:

291 kcal
36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

86

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Karbanátky se zakysanou smetanou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba