Prostreno.cz

Králík pečený s portským vínem

Králík na víně je super obměna klasické přípravy králíka. Víno dodá masu zvláštní šmrnc.

18.05.2021 lanvin
2h a 20min

20min příprava

2h a 0min vaření

1025 kJ / 244 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Naporcovaného králíka osolte , potřete hořčicí a nechte 30 minut marinovat.
  3. V kastrolu, který můžete dát do trouby, (nebo v pekáčku) rozehřejte olej , 3 lžíce másla a porce masa opečte zvolna dozlatova.
  4. K opečenému masu přidejte tymián , rozmarýn a oloupané stroužky česneku .
  5. Přilijte vývar, víno a pečte v troubě doměkka .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,88 g
  • Sacharidy:

    181,92 g
    • Cukry:

      0,68 g
  • Tuky:

    92,20 g
  • Vláknina:

    73,94 g

Aktivita pro spálení:

243 kcal
30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík pečený s portským vínem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba