Prostreno.cz

Telecí játra na kari

Chuťově nejjemnější telecí játra připravte s omáčkou z pomerančové šťávy s kari kořením .

01.06.2021 lentilka
35min

15min příprava

20min vaření

820 kJ / 195 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Játra nakrájejte na větší kostky a obalte je v hladké mouce .
  2. Ve větší pánvi na rozehřátém másle s olejem játra orestujte, asi 4 minuty na každé straně, nebo až jsou játra měkká (správný čas závisí na velikosti kostek ). Ke konci restování posypte játra kari kořením a kurkumou.
  3. Měkká játra vyjměte z pánve a udržujte v teple.
  4. Na pánev přidejte nasekanou šalvěj, přilijte pomerančovou šťávu,smetanu , vmíchejte jíšku a vařte 10 minut .
  5. Do omáčky vložte játra,osolte je opepřete a promíchejte , jen aby se prohřály .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    157,09 g
  • Sacharidy:

    160,03 g
    • Cukry:

      20,44 g
  • Tuky:

    119,90 g
  • Vláknina:

    7,72 g

Aktivita pro spálení:

608 kcal
76

minut jízdy na kole

57

minut běhu

181

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na kari

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba