Prostreno.cz

Masová sekaná s těstovinou

Kombinace libového hovězího masa s tučnějším bůčkem dodá skvělou chuť i šťavnatost . Velmi netradiční je příprava s těstovinami , ale chutná skvěle.

19.07.2021 sun
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

1003 kJ / 239 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Formu na biskupský chlebíček , případně jinou vhodnou formu vymažte tukem.
  2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ( al dente ) , uvařené těstoviny sceďte a nechte dobře okapat.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte , očištěnou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle .
  4. V pánvi na oleji cibuli a mrkev restujte za stálého míchání přibližně 3 minuty. Nechte vychladnout .
  5. Do misky dejte mleté maso , směs cibule a mrkve , strouhanku , perlivou vodu , vejce , prolisovaný česnek , petrželku , majoránku , sůl , pepř a vše dobře promíchejte.
  6. Nakonec přidejte těstoviny a promíchejte jen zlehka .
  7. Směs dejte do vymazané formy a pečte v troubě předehřáté na 180 ° C 45 minut.

TIP:

Al dente je italský termín, který se používá k označení těstovin , občas také rýže nebo fazolí , které jsou uvařeny ne zcela do měkka , ale už nejsou tvrdé


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    205,10 g
  • Sacharidy:

    327,84 g
    • Cukry:

      26,07 g
  • Tuky:

    174,46 g
  • Vláknina:

    23,60 g

Aktivita pro spálení:

903 kcal
112

minut jízdy na kole

86

minut běhu

269

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Masová sekaná s těstovinou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba