Prostreno.cz

Vepřová panenka s orzem

Nejjemnější kousek vepřového je mimořádně křehký a neobsahuje prakticky žádný tuk. Na přípravu výborného jídla nepotřebujete mnoho surovin.

30.07.2021 Mikeš
2h a 5min

1h a 30min příprava

35min vaření

989 kJ / 236 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Orzo uvařte podle návodu na obalu .
  2. Vepřovou panenku nakrájejte na kostky velké přibližně 3 x 3 cm.
  3. Maso nasypte do misky , pokapejte ho olejem , posypte estragonem , promíchejte a nechte minimálně hodinu v chladu.
  4. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a lžíci másla , přisypte na nudličky nakrájenou mrkev a minutu míchejte.
  5. Přidejte očištěný , na menší kousky nakrájený chřest a restujte přibližně 5 minut. Podle chuti osolte .
  6. V jiné pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a lžíci másla.
  7. Přidejte nakrájenou vepřovou panenku a opékejte ji přibližně 6 minut z každé strany , nebo až je maso měkké. Hotové maso osolte.
  8. Maso smíchejte s orzem , mrkví s chřestem a vše spolu prohřejte.

TIP:

Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    182,16 g
  • Sacharidy:

    212,84 g
    • Cukry:

      12,64 g
  • Tuky:

    179,59 g
  • Vláknina:

    14,60 g

Aktivita pro spálení:

853 kcal
106

minut jízdy na kole

81

minut běhu

254

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s orzem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba