Prostreno.cz

Bramborový krém s gorgonzolou a hruškou

Polévka z brambor a pórku. Hruška a gorgonzola dodají polévce nezaměnitelnou chuť .

03.08.2021 lanvin
55min

20min příprava

35min vaření

97 kJ / 23 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K podávání
  • 160 g nakrájené gorgonzoly
  • K přípravě
  • 1 ks malý pórek - pouze bílá část
  • 2 ks menší brambory
  • 2 ks hrušky
  • 2 lžíce másla
  • 1.5 l vody
  • 1.5 lžíce bio zeleninového vývaru - nebo bujón
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • Na ozdobu
  • 1 snítka čerstvé šalvěje

Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte na plátky.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
  3. Než hrušky oloupete , nakrájejte si 4 plátky na ozdobu. Hrušky oloupejte a nakrájejte je na kostky .
  4. V hrnci nechte rozpustit máslo.
  5. Přidejte brambory , pórek , hrušky a vše lehce orestujte.
  6. Zalijte vodou , přidejte sypký vývar nebo bujón a přikryté vařte 20 minut.
  7. Po dvaceti minutách polévku rozmixujte .
  8. Přidejte smetanu , dochuťte solí , pepřem a vařte ještě 5 minut .
  9. Polévku podávejte s nakrájenou gorgonzolou , ozdobenou plátkem hrušky a lístky šalvěje

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,78 g
  • Sacharidy:

    53,80 g
    • Cukry:

      27,59 g
  • Tuky:

    26,10 g
  • Vláknina:

    14,00 g

Aktivita pro spálení:

106 kcal
13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Velké jablkové palačinky

45min
(20 hlasů)

Krupicová kaše

20min
(1 hlasů)

Frittata s rajčaty

55min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborový krém s gorgonzolou a hruškou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba