Prostreno.cz

Jeřabinový likér

Ačkoli jeřabiny dozrávají koncem srpna, se sklizní je nejlepší počkat si na září – u jeřabin platí, že čím jsou zralejší, tím lépe chutnají . Buďte trpěliví,čím déle se nechá likér stát , tím lépe chutná .

23.08.2021 sun
45min

45min příprava

1134 kJ / 271 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Bobule důkladně opláchněte , vyberte špatné plody, stonky a nečistoty .
  2. Jeřabiny promíchejte s cukrem , přidejte nakrájený pomeranč bez kůry , můžete použít i pomeranč s kůrou , ale je třeba důkladně odstranit bílou dužinu .
  3. Přidejte hřebíček , skořici , plátky zázvoru a ještě jednou jemně promíchejte .
  4. Vše nasypte do vhodné skleněné nádoby, zalijte alkoholem, dobře uzavřete víčkem a uložte na temné místo na 1-2 měsíce.
  5. Likér přefiltrujte přes filtr na kávu , nebo plátýnko , podle potřeby můžete dolít převařenou vodou .

TIP:

Pokud nemáte velkou sklenici , použijte dvě menší .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,36 g
  • Sacharidy:

    1296,50 g
    • Cukry:

      537,50 g
  • Tuky:

    241,82 g
  • Vláknina:

    399,00 g

Aktivita pro spálení:

6910 kcal
863

minut jízdy na kole

658

minut běhu

2062

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

skořice

247 kcal / 100g
B3 g
S80 g
T1 g

hřebíček

274 kcal / 100g
B5 g
S65 g
T20 g

zázvor kořen čerstvý

80 kcal / 100g
B1 g
S17 g
T0,7 g

pomeranč

47 kcal / 100g
B0,91 g
S11 g
T0,15 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jeřabinový likér

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba