Prostreno.cz

Hovězí maso s medovou omáčkou

Chutná medová omáčka s česnekem a limetkou dodá masu perfektní chuť .

03.09.2021 lentilka
2h a 20min

20min příprava

2h a 0min vaření

895 kJ / 213 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky .
  2. V misce prošlehejte ingredience na marinádu .
  3. Do marinády nasypte kostky masa , promíchejte , přikryjte a nechte přes noc marinovat.
  4. Maso vyjměte z marinády .
  5. V kastrolu rozehřejte 3 lžíce oleje s jednou lžíci másla,přidejte maso a orestujte ho ze všech stran.
  6. Maso podlijte vodou , nebo vývarem , osolte ho , přikryjte a duste 60 minut.
  7. V malé misce smíchejte 2 lžíce limetkové šťávy, lžičku medu , nadrobno nakrájený česnek a 250 ml horkého vývaru . Směs nalijte k masu a maso duste doměkka.
  8. Pokud je třeba přidejte vodu , nebo vývar . Šťávu můžete zahustit škrobovou moučkou , nebo instantní jíškou.
  9. Podávejte s klínky limetky .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    200,04 g
  • Sacharidy:

    43,58 g
    • Cukry:

      11,54 g
  • Tuky:

    261,71 g
  • Vláknina:

    2,34 g

Aktivita pro spálení:

822 kcal
102

minut jízdy na kole

78

minut běhu

245

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso s medovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba