Prostreno.cz

Jeřabiny v cukrovém sirupu

Recept na to, jak  zpracovat jeřebiny, které pak můžete použít k přípravě různých moučníků.

30.09.2011 lanvin
1h a 15min

15min příprava

60min vaření

509 kJ / 121 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jeřabiny zalijte vodou, povařte 3 minuty a sceďte je – tento postup opakujte 3x. Asi 1 litr vody svařte s 1 kg cukru.
  2. Převařené jeřabiny dejte do cukrového sirupu. V sirupu nechte jeřabiny přes noc. Pak vařte zvolna 1 hodinu. Občas promíchejte.
  3. Dejte do skleniček a sterilujte 15 minut. Jeřabiny je dobré před přípravou nechat hodinu v mrazničce.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,00 g
  • Sacharidy:

    1240,00 g
    • Cukry:

      1080,00 g
  • Tuky:

    9,20 g
  • Vláknina:

    100,00 g

Aktivita pro spálení:

811 kcal
101

minut jízdy na kole

77

minut běhu

242

minut uklízení





Podobné recepty

Rychlokvašky

(15 hlasů)
55min
210 kJ

Jablíčka s mátou

(15 hlasů)
35min
616 kJ

Marmeláda z fíků

(17 hlasů)
25min
736 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
04.06.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

jeřabiny

50 kcal / 100g
B1 g
S12 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jeřabiny v cukrovém sirupu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba