Prostreno.cz

Pečené broskve s vanilkou a medem

Pečení broskví zvýrazní jejich chuť . Jsou skvělé na grilu nebo zapečené v troubě, zkuste jim dát nový švih tepelnou úpravou.

23.09.2021 sun
45min

20min příprava

25min vaření

482 kJ / 115 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C .
  2. Omyté broskve rozpulte a vyjměte jádra .
  3. Broskve položte řeznou stranou nahoru do mělké zapékací misky.
  4. Ostrým nožem podélně rozpulte vanilkový lusk .
  5. Med a citronovou šťávu krátce zahřejte a míchejte , až se vše spojí.
  6. Směsí přelijte broskve.
  7. Broskve pokapejte máslem , přidejte rozkrojený vanilkový lusk a pečte odkryté v předehřáté troubě přibližně 20 minut , nebo dokud broskve nezměknou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,21 g
  • Sacharidy:

    100,89 g
    • Cukry:

      91,74 g
  • Tuky:

    36,68 g
  • Vláknina:

    6,90 g

Aktivita pro spálení:

246 kcal
30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

73

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

med

304 kcal / 100g
B0,2 g
S82 g
T0,1 g

Broskev

39 kcal / 100g
B0,91 g
S9 g
T0,27 g

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečené broskve s vanilkou a medem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba