Prostreno.cz

Pečený fenykl

Fenykl je u nás opomíjená zelenina. Čerstvý fenykl má velmi jemnou lékořicovou příchuť a je báječný syrový i pečený.

27.09.2021 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

493 kJ / 117 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl bez natě podélně rozkrojte a odřízněte nejtvrdší část stonku.
  2. Fenykl vložte do vařící osolené vody a vařte přibližně 10 minut.
  3. Scezený fenykl osušte a vložte do vymazané zapékací misky.
  4. Strouhanku smíchejte se strouhaným sýrem , petrželkou, citronovou kůrou , olejem a dochuťte pepřem.
  5. Směs rozdělte na fenykl a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut.
  6. Fenykl před pečením můžete ještě jemně pokapat olejem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    94,35 g
  • Sacharidy:

    191,34 g
    • Cukry:

      12,87 g
  • Tuky:

    171,06 g
  • Vláknina:

    15,25 g

Aktivita pro spálení:

868 kcal
108

minut jízdy na kole

82

minut běhu

259

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba
x zavřít reklamu