Prostreno.cz

Dušené hovězí maso s bylinkovým máslem

Hovězí maso s bylinkovým máslem a celerovými hranolky .

30.09.2021 Mikeš
2h a 5min

35min příprava

1h a 30min vaření

1431 kJ / 342 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Změklé máslo vymíchejte s nasekanými bylinkami a podle chuti osolte.
  2. Vytvarujte váleček,který zabalte do potravinářské folie a dejte do chladničky.
  3. Troubu předehřejte na 190°C.
  4. Maso potřete olejem,osolte,opepřete a koření vetřete do masa.
  5. Slaninu nakrájejte na kostičky,nasypte ji do pekáčku,přidejte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo.
  6. Maso podlijte vývarem,přikryjte a duste v troubě doměkka.
  7. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte s celerovými hranolky a bylinkovým máslem.
  8. HRANOLKY : Celer oloupejte , odřízněte vrchní i spodní část a celer omyjte .
  9. Celer dobře osušte , nakrájejte jej na plátky asi 1 cm silné a ty následně rozkrájejte na silnější hranolky.
  10. Hranolky nasypte do misky, přidejte olej , koření , sušený česnek , sůl a vše promíchejte.
  11. Ochucené hranolky nasypte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190°C asi 25 minut. Podle výkonu vaší trouby , aby byly měkké .

TIP:

K přípravě másla můžete použít i jiné , oblíbené bylinky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    275,90 g
  • Sacharidy:

    28,75 g
    • Cukry:

      7,07 g
  • Tuky:

    484,42 g
  • Vláknina:

    1,35 g

Aktivita pro spálení:

1351 kcal
168

minut jízdy na kole

128

minut běhu

403

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

mleté maso koření

297 kcal / 100g
B12 g
S38 g
T6,8 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí maso s bylinkovým máslem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba