Prostreno.cz

Zvěřina na červeném víně

Zvěřina dušená v římském hrnci .Chuť dušené zvěřiny doplňuje červené víno a lesní houby.

30.09.2021 Mikeš
1h a 40min

25min příprava

1h a 15min vaření

437 kJ / 104 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Před každým použitím je nutné pekáč i pokličku namočit na 20 minut do studené vody.
  2. Očištěné maso nakrájejte na kostky , slaninu na kostičky a nasypte je do římského hrnce.
  3. Přidejte rajčatové pyré , nakrájenou šalotku , mrkev , , koření , houby a víno .
  4. Maso osolte , lehce promíchejte , přikryjte a vložte do studené trouby .
  5. Troubu zapněte na 160 ° C a postupně zvyšte teplotu na 190°C , maso duste hodinu.
  6. Po hodině vyzkoušejte , zda je maso měkké , záleží , jaké maso jste k přípravě zvolili .
  7. Pokud ještě není měkké, dejte zpět do trouby a duste doměkka.

TIP:

Římský hrnec je hliněná nádoba, ve které můžete připravit šťavnaté delikatesy. Pokrmy se v římském hrnci dusí bez tuku a v jídle tak zůstávají zachovány téměř všechny cenné látky. Potraviny pak mají plnou chuť, proto je římský hrnec vyhledávaný hlavně kuchaři, co si potrpí na skutečně dobré a kvalitní jídlo.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,27 g
  • Sacharidy:

    28,50 g
    • Cukry:

      8,11 g
  • Tuky:

    39,02 g
  • Vláknina:

    8,35 g

Aktivita pro spálení:

200 kcal
25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

59

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zvěřina na červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba