Prostreno.cz

Telecí játra s jablky

Telecí játra je nejlépe připravit jako minutku , takto si telecí játra zachovají šťavnatost . K tomu lehce orestovaná jablka a máte skvělý oběd.

05.10.2021 lentilka
40min

20min příprava

20min vaření

761 kJ / 181 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Z omytých jablek odstraňte jádřinec a jablka nakrájejte na klínky.
  2. Na pánvi nechte rozpustit 2 lžíce másla a přidejte lžíci oleje.
  3. Na oleji s máslem opečte doměkka plátky jater .
  4. Plátky jater vyndejte na talíř a přikryjte je například alobalem .
  5. Na stejnou pánev přidejte 1 lžíci másla ,přisypte nakrájená jablka a krátce je orestujte ze všech stran .
  6. Přilijte smetanu a vařte na mírném ohni 2 minuty. Omáčku dochuťte solí .
  7. Játra osolte,opepřete a krátce je prohřejte v omáčce .
  8. Játra podávejte s jablky posypané našikmo nakrájenou natí lahůdkové cibulky.
  9. Nejvhodnější příloha je rýže.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,96 g
  • Sacharidy:

    68,48 g
    • Cukry:

      50,36 g
  • Tuky:

    107,49 g
  • Vláknina:

    11,00 g

Aktivita pro spálení:

304 kcal
38

minut jízdy na kole

28

minut běhu

90

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí játra s jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba